Wekker voor ouderen

Veel ouderen willen ondanks de leeftijd nog steeds een wekker blijven gebruiken. Steeds meer senioren blijven werken tot boven de 60. Dus, helaas, een wekker kan nog steeds nodig zijn. Dit betekent dat eenvoudige wekkers voor ouderen en senioren erg belangrijk worden. Andere functies, zoals een luid alarm, zijn nodig op een wekker voor slechthorenden.

Natuurlijk heeft niet iedere oudere een speciale wekker nodig. De wekker die ze al jaren naast hun bed gebruiken, kan nog steeds goed zijn. Maar vaak ontwikkelen senioren gehoorproblemen en zichtproblemen voordat er andere medische problemen zijn. Later kunnen verwardheid en dementie een rol gaan spelen.

Deze senioren moeten dus op zoek naar een eenvoudige wekker die hen beter helpt in hun dagelijkse leven.  Dus, om deze mensen en hun verzorgers te helpen, heb ik deze gedetailleerde gids voor wekkers voor ouderen en senioren gemaakt, samen met een paar aanbevelingen voor degenen die ik het beste vind.


De noodzaak van eenvoudig te gebruiken wekkers voor ouderen en senioren

Soms wordt een wekker die een senior al vele jaren gebruikt moeilijk in het gebruik. Dit kan in de loop der jaren gebeuren of zelfs plotseling. Natuurlijk is de wekker niet veranderd. Maar de oudere persoon die hem gebruikt waarschijnlijk wel. Er zijn verschillende lichamelijke medische problemen die kunnen leiden tot de behoefte aan een eenvoudigere, gebruiksvriendelijkere wekker voor ouderen.


Dementie of Alzheimer

Verwarring door dementie of de ziekte van Alzheimer kan ertoe leiden dat een oudere persoon niet meer begrijpt hoe hij de wekker op zijn wekker moet instellen. De knoppen en schakelaars die ze ooit in het donker met gemak konden bedienen, zijn nu misschien niet meer logisch.

Deze senioren hebben misschien een eenvoudige wekker nodig met eenvoudige knoppen en bedieningselementen. Eenvoudig in te stellen wekkers zijn ook nodig omdat veel van deze senioren snel in de war zijn. De knoppen moeten duidelijk gemarkeerd zijn en gemakkelijk te begrijpen.


Artritis

Het bedienen van de kleine knopjes van veel wekkers is pijnlijk voor gezwollen, ontstoken artritische gewrichten. De kracht die nodig is om schakelaars te verschuiven of knoppen in te drukken is vaak te groot voor deze ouderen. Grote, gemakkelijk in te drukken knoppen en bedieningselementen op een wekker zijn minder pijnlijk voor mensen met artritis. Dus, voor senioren met artritis, zoek naar wekkers met grote knoppen die zacht en gemakkelijk in te drukken zijn. Vermijd wekkers met veel schakelaars.


Slechtziendheid

Senioren met een afnemend gezichtsvermogen zullen moeite hebben met het lezen van het display van veel standaard analoge wekkers. Ook de kleine letters op knoppen zijn voor veel senioren moeilijk te lezen.

Zoek naar een wekker met grote, vetgedrukte cijfers op de displays. De displays moeten ook een hoog contrast hebben tussen de cijfers en de achtergrond. Wekkers met LED-schermen zijn een goed idee voor deze senioren. De heldere, kleurrijke displays zijn vaak goed te zien – vooral in het donker. Deze kenmerken zijn ook belangrijk voor senioren die een horloge dragen.

Bekijk hier onze top 5 beste wekkers voor slechtzienden


Verminderd gehoor

Als veel senioren ouder worden, is het gehoor vaak het eerste zintuig dat uitvalt. Hoortoestellen worden noodzakelijk naarmate het gehoorverlies bij oudere volwassenen erger wordt. Maar wist je dat senioren vaak te horen krijgen dat ze hun hoortoestellen NIET in mogen doen? Dit kan het voor hen moeilijk maken om een wekker te horen. Velen zijn niet in staat om een standaard wekkerbel of -zoemer te horen.

Wekkers voor slechthorenden zullen een luidere zoemer moeten hebben dan standaard analoge wekkers.  Andere opties voor luide wekkers voor slechthorenden zijn wekkers met knipperende lichtjes of zelfs trillende kussentjes die onder het kussen worden gelegd.

Bekijk hier onze top 5 beste wekkers voor slechthorenden


Beste wekker voor ouderen: Dit is onze top 5:

Na veel onderzoek en wekkers later, hebben we een top 5 samengesteld met de beste wekkers voor ouderen.

Dit zijn de 5 beste wekkers voor ouderen van 2024:


1. Caliber Digitale Wekker met XL Display Wekker Voor Ouderen

Calibre HCG010 is een wekker geschikt voor mensen met een beperkt gezichtsvermogen. Het toestel is voorzien van een digitaal display met grote cijfers. Dit maakt het mogelijk om de tijd af te lezen, zelfs bij slecht zicht.

Het volume van de wekker is instelbaar en kan ook heel hard worden ingesteld. U kunt de snooze-functie gebruiken en profiteren van het dubbele alarmsignaal. Je kunt zelfs 2 wektijden instellen. De rode cijfers op het LED-display zijn dimbaar. Voor slechtzienden kan het display ook helderder gemaakt worden.

De wekker werkt via een stopcontact of batterij. Onderzoek toont ook aan dat rood licht je kan helpen in slaap te vallen. Dit is een onderzoek uitgevoerd door Wisse van der Meijden. Dit maakt deze wekker extra bijzonder. Daarom is het een uitstekende wekker, vooral geschikt voor slechtzienden vanwege het zeer grote display.

Heb je interesse in de wekker? Bekijk dan hier een goede aanbieding die we voor je hebben uitgezocht.


2. Philips HF3531/01 – Wake-Up-Light

Deze lichtgewicht wekker is iets duurder dan zijn voorganger Philips HF3520/01, maar heeft meer mogelijkheden. Met deze wake-up light word je gewekt door een van de 7 wake-up sounds of je favoriete radiostation. Val op natuurlijke wijze in slaap met twee slaapgeluiden en laad je telefoon eenvoudig op met dit apparaat. Moet je in het donker opstaan? Tik twee keer op de bovenkant, je activeert de nachtlichtfunctie. Het subtiele oranje dimlicht zorgt ervoor dat je ook in het donker je weg kunt vinden.


3. Philips AJ3400 – Wekkerradio – Zwart

Word je wakker van het geluid van je wekker? De ene wel en de andere niet. Maar de Philips AJ3400-wekkerradio-zwart is niet alleen om mee wakker te worden. Met behulp van de sleeptimer kun je ook naar je favoriete muziek luisteren om rustig in slaap te vallen. Deze wekker in onze selectie van “Beste wekker voor ouderen” heeft een uitstekende digitale FM-tuner.

Erg handig is ook de snooze-functie die gebruikt kan worden bij het wakker worden. Zet de wekker verder weg omdat het display erg helder is. Als je met z’n tweeën in bed ligt, moet je mogelijk op verschillende tijden opstaan. Philips AJ3400-wekkerradio heeft ook over dit onderwerp nagedacht. Je hoeft slechts twee verschillende alarmtijden in te stellen.


4. ATRIUM Wekker Senioren Analoog Wit Verlicht – A530-0

Deze prachtige klassieke wekker voor ouderen van Atrium heeft een analoge tijdweergave. De cijfers op de klok zijn niet alleen groot, maar geven ook licht in het donker. Daarom is de tijd ook bij slecht zicht duidelijk afleesbaar. Het volume van deze wekker voor ouderen wordt steeds luider. De knoppen aan de bovenkant zijn eenvoudig te bedienen.

Wanneer de knop wordt ingedrukt, licht de wijzerplaat op. Daarnaast heeft deze klok ook een snooze-functie. Daarom kan de wektijd tot 6 keer worden uitgesteld. Deze heldere analoge wekker is geschikt voor mensen met een beperkt gezichtsvermogen, werkt op netstroom en is volledig stil. Ik raad deze wekker niet aan voor mensen die volledig blind zijn. Het heeft geen spraakfunctie die je kan gebruiken. Maar voor ouderen is dit een ideale wekker voor. Zeker als je op zoek bent naar een mooie analoge wekker met een tikkeltje extra luxe.


5. Amplicomms TCL 350 digitale wekker voor ouderen

Als je slechtziend of slechthorend bent dan is het fijn om een wekker te hebben die daar op is aangepast. De Amplicomms wekker voor ouderen heeft een mooi design en een grote display. Daarnaast zijn de functies makkelijk te bedienen, wat natuurlijk altijd fijn is. De klok heeft een dubbel scherm met veel gebruiksvoorzieningen.

Verder is de wekker voorzien van een DCF66 zender, deze zorgt ervoor dat de tijd altijd gelijk zal staan.


Was dit artikel behulpzaam?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven