Beste wekker voor slechtzienden

Een wekker voor slechtzienden moet aan specifieke eisen kunnen voldoen. Zeker omdat het zicht verslechterd is of zelfs helemaal ontbreekt. Het aflezen van de tijd wordt daardoor bemoeilijkt of is zelfs helemaal niet mogelijk. Wekkers voor mensen met een visuele beperking hebben daarom een groot en helder display. Er bestaan ook sprekende wekkers voor slechtzienden. Bij deze analoge klokken wordt de tijd luid opgelezen en Nederlands gesproken. Uiteraard beschikken ze ook over een wekkerfunctie. Maar wat zijn nou de beste wekkers voor blinden of slechtzienden? En aan welke eisen moeten deze apparaten kunnen voldoen als het zicht beperkt is?


Aan welke eisen moet deze wekkers kunnen voldoen?

Sprekende wekkers voor blinden moeten in de eerste plaats een duidelijk geluid produceren. Wekkers voor slechtzienden of mensen met een visuele beperking moeten kunnen beschikken over een groot display met duidelijke cijfers. Daarnaast is ook een eenvoudige bediening van belang. Natuurlijk moeten de apparaten ook zijn uitgerust met andere handige functies. Hierbij kun je denken aan een snooze functie, een dimmer om de felheid van het display te regelen en een sleeptimer. Door te bepalen welke functies belangrijk voor je zijn, maak je altijd de juiste keuze in jouw zoektocht naar de beste wekker voor slechtzienden.


Beste wekker voor slechtzienden: dit is onze top 5

Nu je alles weet over de kenmerken van een analoge wekker voor blinden of slechtzienden, is het tijd om een keuze te maken uit de onderstaande top 5. Deze wekkers zijn getest op gebruiksgemak, maar ook op de helderheid van spreken én andere handige functies.

Dit zijn de 5 beste wekkers voor slechtzienden van 2024:


1. Sprekende Wekker en Klok

Sprekende Wekker en Klok

Deze sprekende wekker en klok is eenvoudig te bedienen en beschikt daarnaast over talloze handige functies. De klok heeft een stijlvolle ronde vorm en kan bediend worden met één druk op de knop. Deze Nederlands sprekende wekker voor mensen met een visuele beperking, laat de actuele tijd, dag en datum horen. Middels de knopjes op de onderzijde van de klok kan de wekkerfunctie worden ingesteld. Dit hoeft slechts eenmalig te gebeuren. De wekker voor slechtzienden is ook geschikt voor mensen met een verslechterd gehoor. Het volume van de spreekstem kan middels een knop eenvoudig harder worden gezet.

Deze wekker is echt super makkelijk in gebruik. Hij ziet er totaal niet uit als een wekker, maar het is zeker een goede wekker. Ook is dit een van de beste wekkers voor iemand die helemaal blind is. Daarom is dit onze nummer 1.


2. Caliber Digitale Wekker met XL Display Wekker Voor Slechtzienden

Caliber Digitale Wekker met XL Display

De Caliber HCG010 is dé wekker voor mensen met een beperkt gezichtsvermogen. Het apparaat is namelijk voorzien van een digitaal display met extra grote cijfers. Het aflezen van de tijd is daardoor ook bij een verminderd zicht mogelijk. Het volume van de wekker is regelbaar en kan tevens extra luid worden gezet. Je kunt gebruik maken van een snooze functie en profiteren van een dubbel alarmsignaal. Er kunnen zelfs 2 wek momenten worden ingesteld. De rode cijfers op het LED-display zijn dimbaar. Voor slechtzienden kan de weergave juist ook feller worden gezet. De wekker werkt via het stopcontact of op batterijen.

Uit onderzoek is trouwens ook gebleken dat rood licht je helpt om in slaap te komen. Dit is een onderzoek die Wisse van der Meijden heeft gedaan. Dit maakt deze wekker natuurlijk extra bijzonder. Het is dus zeker voor slechtzienden een prima wekker omdat het display zo groot is.


3. Atrium Analoge Wekker voor Slechtzienden

Atrium Analoge Wekker voor Slechtzienden

Deze mooie klassieke wekker van Atrium is voorzien van een analoge tijdsweergave. De cijfers op de klok zijn niet alleen groot, maar geven ook licht in het donker. De tijd kan dus ook bij een verminderd zicht goed worden afgelezen. Deze wekker voor slechtzienden heeft een alarmsignaal met een opbouwend volume. De knoppen op de bovenzijde zijn eenvoudig te bedienen. De wijzerplaat van de wekker wordt verlicht als de knop wordt ingedrukt. Daarnaast beschikt deze klok ook over een snooze functie. Het wek-moment kan daardoor tot wel 6 keer worden uitgesteld. Deze duidelijke analoge wekker voor mensen met beperkt zicht werkt op netstroom en is volledig geruisloos.

Ik raad deze wekker niet aan voor iemand die helemaal blind is. Het heeft namelijk geen spraakfunctie die je kunt gebruiken. Maar voor slechtzienden is dit een ideale wekker. Zeker als je op zoek bent naar een mooie analoge wekker met een beetje extra luxe.


4. Nederlands Sprekende SenseWorks Wekker

Nederlands Sprekende SenseWorks Wekker

Deze sprekende wekker met digitaal display is een onmisbaar accessoire voor blinden en slechtzienden. De klok leest de tijd op in de Nederlandse taal. Dat geldt ook voor de alarm- en snoozefunctie. Deze wekker voor slechtzienden vertelt je tevens of het middag of avond is. Daarnaast kun je deze alarmklok zo instellen dat de tijd automatisch en om het uur wordt uitgesproken. Een eenvoudige handmatige bediening kan ook via de grote knop op de bovenzijde van de wekker. Deze sprekende wekker voor slechtzienden werkt op batterijen en is door zijn compacte design eenvoudig te plaatsen. Door de geruisloze werking is deze klok natuurlijk ook geschikt voor in de slaapkamer.

Voor blinden is dit echt de wekker die je moet hebben… Hij heeft alles wat je nodig hebt. Het is dus zeker het proberen waard 🙂


5. Compacte Sprekende Sleutelhanger Wekker van SenseWorks

Compacte Sleutelhanger Wekker van SenseWorks

Deze kleine wekker in de vorm van een sleutelhanger neem je overal met je mee. De alarm klok en wekker is Nederlandssprekend. Dat maakt dit handige apparaat geschikt voor blinden en mensen met een beperkt zicht. Je kunt beschikken over tal van functies zoals een alarm en sluimerstand. Zowel de tijd als het dagdeel zijn in duidelijke en Nederlands gesproken taal te horen. Deze wekker voor blinden werkt op knoopcel batterijen. De klok in de vorm van een sleutelhanger is eenvoudig te bevestigen. Bijvoorbeeld aan een broek, een rugzak of jas. Zo ben je ook onderweg op de hoogte van de actuele tijd.

Dit is de ideale reis wekker voor zowel blinden en slechtzienden. Je kunt hem gemakkelijk overal mee naar toe nemen.


Sprekende wekker of een alarmklok met groot display?

Aan de hand van de bovenstaande top 5 kies je eenvoudig de wekker die bij je past. Dat kan een sprekende alarmklok zijn, maar ook een wekker met een groot display. Blinde mensen hebben natuurlijk baat bij een wekker die de tijd, dag en datum uitspreken in de Nederlandse taal. Als het gezichtsvermogen beperkt is of als je slechtziend bent, dan is een klok met een helder en groot display meestal de juiste keuze. Welke wekker je ook kiest, aan de hand van deze top 5 doe je altijd een goede aankoop.

Ben je toevallig op zoek naar een wekker met groot display? Bekijk hier onze top 5 beste wekkers met groot display

Was dit artikel behulpzaam?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven