Wekker voor slechthorenden

Ben je op zoek naar een wekker voor slechthorenden of misschien wel doven? Dan kunnen wij ons voorstellen dat dat een verschrikkelijke zoektocht is, waarbij veel vragen naar boven komen. Gelukkig bestaan er genoeg wekkers die goed te gebruiken zijn voor slechthorenden en zelfs voor doven. Voor slechthorenden heb je bijvoorbeeld wekkers die super luid zijn. Maar er bestaan ook wekkers die je wakker maken door middel van geur, licht en zelfs armbandjes die trillen. Dit zijn de beste wekkers voor slechthorenden van 2024.


1. SONIC BOMB DE LUIDSTE WEKKER OP AARDE

SONIC BOMB DE LUIDSTE WEKKER OP AARDE

Op nummer 1 hebben wij de bekende Sonic Bomb staan. Je hebt vast en zeker deze wekker vaker voorbij zien komen. Dit is namelijk ook een van de beste wekkers voor slechthorenden. Deze wekker is niet alleen echt super luid (113 dB), ook zit er een trilplaatje bij die je onder je kussen kunt plaatsen. Ik weet bijna zeker dat jij hier zeker wakker van zult worden! 113 Decibel staat ongeveer gelijk aan een kettingzaag of rock concert. Het wordt op de website alpine.nl beschreven als extreem luid.

Mocht het geluid niet voldoende zijn, dan heb je altijd die trilplaat nog die je onder je kussen kunt stoppen. Je voelt het dus ook nog eens als de wekker af gaat. Als deze wekker jou niet wakker krijgt, weet ik het ook niet meer!

Meer informatie over de Sonic Bomb


2. Amplicomms TCL 350 wekker voor slechtzienden en slechthorenden

Amplicomms TCL 350 wekker voor slechtzienden en slechthorenden

Deze wekker van Amplicomms is geschikt voor zowel slechthorenden als voor slechtzienden. Hij heeft 3 verschillende wekfuncties, die ook alle 3 tegelijk te gebruiken zijn. Zo kun je bijvoorbeeld voor kiezen om wakker geschut te worden met zijn trilfunctie. Leg het plaatje dat erbij wordt geleverd onder je kussen. Hierdoor zul je goed wakker worden geschut. Ook kun je ervoor kiezen om wakker gemaakt te worden met een fel licht. Deze blijft knipperen totdat je wakker bent. Dit is dus misschien ook wel de beste wekker voor doven. Maar er is natuurlijk ook nog de standaard wekfunctie. Het geluid kun je instellen tot 80 dB. Dit staat ongeveer gelijk aan een vrachtwagen die langskomt rijden of een deurbel.

Deze wekker is niet alleen erg goed vanwege zijn vele functies, hij is namelijk radiografisch gestuurd. Dit houdt in dat de tijd echt altijd klopt! Persoonlijk vindt ik ook dat deze digitale wekker voor slechthorenden echt een super mooi design heeft.

Meer informatie over de Amplicomms TCL 350


3. Sensorwake 2 Olfactory Alarm Clock Geurwekker Voor Slechthorenden

Sensorwake 2 Olfactory Alarm Clock Geurwekker Voor Slechthorenden

Dit is een hele special wekker die op geur werkt! Ik denk dat ik dit even moet uitleggen hoe het precies in zijn werking gaat… Deze wekker werkt door middel van geurcapsules. Stop een geurcapsule in de wekker en je zult heerlijk wakker worden met de geur van croissantjes (of welke geur je ook maar kiest). Uit testen is gebleken dat je na 2 minuten geleidelijk uit dromenland word gehaald. Het is veel getest en zelfs door BRIGHT! Zij zijn super enthousiast over deze wekker. Mocht je nou verkouden zijn, dan kun je er ook voor kiezen om een geluidje te kiezen. Stel je wordt midden in de nacht verkouden en je wordt dus niet wakker door de geur, dan gaat er na 3 minuten automatisch een geluid af.

Het is echt misschien wel de oplossing voor doven en slechthorenden om toch nog een goede wekker te hebben. Hoe leuk en fijn is het om lekker wakker te worden met een koffie geur of met de geur van de zee!

Meer informatie over de Sensorwake 2 Olfactory Geurwekker


4. GEEMARC Wake & Shake Star WEKKER met TRILSCHIJF Voor Slechthorenden

GEEMARC Wake & Shake Star WEKKER met TRILSCHIJF Voor Slechthorenden

Op nummer 4 hebben wij GEEMARC Wake & Shake Star staan. Hij behoort niet voor niets tot onze top 5. Deze wekker is namelijk ook echt super luid en komt met verschillende wek functies. Ook heeft deze wekker een functie om je telefoon op te laden, Super handig!! Ik vertelde net al dat dit een erg luide wekker is. Hij heeft namelijk maar liefst 95 dB, dit staat gelijk aan een drilboor. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om hem zachter te zetten.

Mocht dat niet genoeg zijn dan heeft hij ook nog een tril plaat en felle flits licht. De trilplaat komt met 2 verschillende standen. Het felle licht kun je ook dimmen, zodat hij perfect is ingesteld voor jou in de ochtend. Ook is deze wekker voor slechthorenden niet al te groot. Je kunt hem dus gemakkelijk op je nachtkastje kwijt.

Meer informatie over de GEEMARC Wake & Shake Star


5. Philips HF3520/01 – Wake-up light Wekker Voor Slechthorenden

Philips HF3520/01 - Wake-up light

De wake-up light van Philips kennen jullie ook ongetwijfeld wel! Philips claimt dat dit de enige wake-up light is die klinisch is bewezen. Ze zijn geïnspireerd geraakt door de zonsopgang. Dat kun je ook wel zien aan hoe het eruit ziet. Ze zeggen dat 92% van hun gebruikers gemakkelijker uit bed komt en fijner wakker wordt. De kans is dus groot dat dat voor jou ook zo geldt! Het licht wordt steeds feller, net als een echte zonsopkomst. Je kunt er ook voor kiezen om lekker wakker te worden met 5 verschillende natuurgeluiden. Ook kun je ervoor kiezen om door je favoriete fm programma gewekt te worden. Dit is echt iets speciaals van onze nummer 5. Philips heeft ook daadwerkelijk deze wekker getest in praktijk. Dit is dus echt een van de beste wekkers voor slechthorenden.

Ze hebben dus zeker goed hun best gedaan op deze wake-up light en dat is goed terug te zien. Op Bol.com halen ze al 620 reviews met een gemiddelde van 4.5/5. Het is dus zeker de moeite waard om deze wekker te proberen!

Meer informatie over de Philips HF3520/01


Waarop letten bij het kopen van een wekker voor slechthorenden

 1. Vibratie: Het is belangrijk dat de wekker een trilfunctie heeft, zodat je wakker kunt worden door de trillingen in plaats van het geluid van de wekker. Deze trilfunctie kan in de wekker zelf zitten of in een extra apparaatje die bij de wekker zit, deze kun je onder je kussen plaatsen.
 2. Verstelbaar volume: Kies voor een wekker waarbij je het volume kunt aanpassen aan jouw gehoorbeperking, zodat je de wekker beter kunt horen. Het volume moet hoog genoeg zijn om je te wekken, maar niet zo hoog dat het de buren stoort.
 3. Helderheid: Zorg ervoor dat de wekker een helder display heeft dat gemakkelijk te lezen is. Dit is vooral belangrijk als je de wekker ’s nachts moet aflezen. Kies een wekker met een groot, verlicht display dat gemakkelijk te zien is, zelfs in het donker.
 4. Alarmopties: Sommige wekkers voor slechthorenden bieden verschillende alarmopties, zoals flitslicht of een extra hard geluid. Dit kan handig zijn als je een diepe slaper bent of als je extra moeite hebt om wakker te worden. Controleer of deze opties beschikbaar zijn en of ze aan jouw behoeften voldoen.
 5. Bedieningsgemak: Kies een wekker die gemakkelijk te bedienen is en waarvan de knoppen groot genoeg zijn om met gemak te kunnen worden bediend. Sommige wekkers hebben bijvoorbeeld een draadloze afstandsbediening waarmee je de wekker vanuit bed kunt bedienen.
 6. Betrouwbaarheid: Kies een wekker van een betrouwbaar merk en controleer de reviews om te voorkomen dat de wekker niet werkt wanneer je het nodig hebt. Controleer ook de garantie van de wekker om er zeker van te zijn dat je beschermd bent als er iets misgaat.

Wat is een goede wekker voor slechthorenden?

SONIC BOMB is een van de luidste wekkers op aarde. En dus goed geschikt voor slechthorenden. Gelukkig zijn er meer wekkers met verschillende functies. Wij hebben een Top 5 gemaakt met de beste wekker voor slechthorenden.

Welke soorten wekkers zijn er voor slechthorenden?

Er zijn verschillende soorten wekkers voor slechthorenden. Zo heb je bijvoorbeeld wekkers die werken met een trilplaat, maar ook wekkers die extra luid zijn. Je hebt zelfs wekkers die werken door middel van geur. Ook bestaan er de wel bekenden wake-up lights die werken door middel van licht. Kies dus een wekker die goed bij jou past.


Was dit artikel behulpzaam?

2 gedachten over “Wekker voor slechthorenden”

 1. De Sonic Bomb is een prima wekker, zolang de batterijen niet leeg raken. Dat kun je niet ZIEN en dus kan het gebeuren dat je je toch verslaapt omdat het batterijtje van het “geluid” leeg is (en/of omdat de batterijen van de klok leeg zijn). En dat is toch een bezwaar, want zo’n hard geluid vraagt veel energie en dat “geluidbatterijtje” is maar klein (AAA) en dus relatief snel leeg, zonder dat je daar erg in hebt.
  Dit maakt dat ik niet op deze wekker durf te vertrouwen.
  Het geldt overigens ook voor andere wekkers waarvan het energie-niveau niet te zien is.

  1. Beste J. Noort,

   De Sonic Bomb kun je ook gebruiken met een netsnoer. Je kunt een 9 V-batterij gebruiken als backup voor als de stroom uitvalt. Hij is dus erg betrouwbaar en niet zo snel leeg ;). Mocht je meer vragen hebben hoor ik het graag!

   Met vriendelijke groet,

   Jorian

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven